01.03.2012 - 10:47
Okunma (2357)
Yorum (0)
Paylaş

Eğitimbirsen'de İstifa Depremi

Eğitimbirsen'de İstifa Depremi

Diyarbakır'ın Ergani İlçesinde, Eğitim Bir-Sen üyesi onlarca öğretmenin istifa edeceği yayınlanan bir bildiriyle kamuoyuna açıkladı. Sitemize de gönderilen işte o bildiri..

 

Ergani'de son yapılan Eğitim Bir-Sen seçimlerinden sonra onlarca öğretmenin sendikadan istifa edeceği iddia edildi. Bilindiği üzere Eğitim Bir-Sen önceki başkanı Ahmet Erbay'ın İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü olmasıyla seçim yapılmış ve Mehmet Yıldırım 4 oyla başkan seçilmişti. Akabinde yönetimdeki mevcut 7 üyeden 3 üyenin istifa etmesiyle Diyarbakır Eğitim Bir-Sen, yönetimi feshederek seçim sürecini başlatmıştı.

 

İddialara göre Eğitim Bir-Sen İl yönetimi seçim boyunca taraflı davranmış, üyeleri bir adayı desteklemeye yönlendirmiş ve neticede kendi istedikleri adayın seçilmesini sağlamıştı. Yine iddialara göre mevcut 7 üyeden 3 kişinin istifa etmesiyle seçime gerek olmadığı halde, sendikanın il yönetimi seçim kararı alarak Sendika tüzüğünün ilgili maddelerini ihlal etmiş bulunuyordu.

 

Kamuoyuyla paylaşılan yazıyla bu süreçten rahatsız olunduğu, topluca istifa edileceği ve yeni bir oluşumla sendikal faaliyetlere devam edilebileceğinin sinyalleri verildi. (İLKHA)

 

Yazının tamamı:

 

ERGANİ EĞİTİM BİR-SEN DE TOPLU İSTİFA!

 

13.02.2012 Tarihinde Ergani İlçe Temsilciliğinin istifa etmesiyle boşalan temsilcilik yönetimine yapılan yönetici seçiminde, Mehmet Yıldırım, yönetim kurulundaki üyelerin oy çokluğuyla ilçe temsilcisi seçilmişti. Bunu hazmedemeyen il Şube yönetimi hiçbir hukuki gerekçe olmadan ve Eğitim Bir-Sen seçim tüzüğü; "Madde 11 e) bendi: İlçe veya üniversite temsilcisinin çeşitli nedenlerle görevden ayrılması durumunda yönetim kurulu kendi içerisinden bir kişiyi başkan seçerek şube/il temsilciliği aracılığıyla Genel Merkez'in onayına sunar.

 

Genel Merkez'in uygun bulması durumunda yönetim görevine devam eder. Yönetim kurulu üye sayısı çeşitli ayrılmalar nedeniyle üç kişinin altına düşen yerlerde temsilcilik yönetimi için üyelerin katılımıyla 13. maddedeki usullere göre yeniden seçim yapılır." Maddesine rağmen seçim kararı aldırarak seçim yapmıştır. Oysaki yukarıdaki madde de açıkça belirtildiği halde 4 asil ve 1 yedekten oluşan yönetim kurulunu hukuksuz bir şekilde feshetmiştir.

 

22.02.2012 Tarihinde Yapılan Ergani Eğitim Bir - Sen Yönetim seçimine Diyarbakır il yönetiminin taraf olması seçime gölge düşürmüştür. Cihan Çuçi adlı Adayın seçilmesi için telefon açılması, referans olunması, üyelerin yönlendirilmesi sonucu il yönetimin istediği aday seçimi kazanmıştır.

 

İl yönetimin tarafsız olması gerekirken yapmış olduğu bu davranıştan ötürü başta, Ergani Eğitim Bir Sen eski yönetim Kurulu Olarak, Eğitimciler birliği sendikasından istifa ediyoruz. Aynı şekilde haksızlık yapıldığını düşünen, üye arkadaşlarımızın da istifa edeceğini, en kısa zamanda bir oluşum süreciyle yeni bir sendika ile Eğitim alanında hizmet edeceklerini kamuoyu ile paylaşmak gereğini duyduk Saygılarımızla,

 

Kamuoyuna duyurulur...

Mehmet Yıldırım ve Yönetim Ekibi

 

Haber Kaynağı: www.kamudanhaber.com

Keyword : Eğitimbirsen'de İstifa Depremi haberi , Eğitimbirsen'de İstifa Depremi oku , Eğitimbirsen'de İstifa Depremi konusu , Eğitimbirsen'de İstifa Depremi hakkında , Eğitimbirsen'de İstifa Depremi manşeti , Eğitimbirsen'de İstifa Depremi perde arkası , Eğitimbirsen'de İstifa Depremi olayı , Eğitimbirsen'de İstifa Depremi son dakika , Eğitimbirsen'de İstifa Depremi

Henüz Yorum Yok.
İlk Yorum Yapan Siz Olmak İstermisiniz.


(Güvenlik İçin Max:750 Karakter)
Kalan Karakter Sayısı





Öğretmenin Haber Kaynağı İletişim:ogretmendenhaber@hotmail.com