01.03.2012 - 10:39
Okunma (1787)
Yorum (0)
Paylaş

TRT Ekranında İnglizce Eğitimi

TRT Ekranında İnglizce Eğitimi

TRT Okul, günlük İngilizce'yi ekranlara taşıyacak.İSTANBUL British Council ve BBC'nin ortak çalışması olan ''Word on the Street'' adlı İngilizce eğitim programı, Anadolu Üniversitesi işbirliğiyle 4 Mart Pazar gününden itibaren TRT Okul...

TRT Okul, günlük İngilizce'yi ekranlara taşıyacak.

 

 

British Council ve BBC'nin ortak çalışması olan ''Word on the Street'' adlı İngilizce eğitim programı, Anadolu Üniversitesi işbirliğiyle 4 Mart Pazar gününden itibaren TRT Okul ekranlarında yayınlanmaya başlanacak.

Yeni dil eğitim programının tanıtıldığı Çırağan Sarayı'ndaki etkinlikte konuşan TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin, TRT'nin şu anda 14 kanala ulaşan, yayın kalitesini artık insanların tartışmadığı bir kurum halini aldığını kaydetti.

Şahin, yaklaşık 3 ay önce Anadolu Üniversitesi ve Cambridge University Press'le ''My American Cousin'' adıyla, İngilizce'yi yeni öğrenmeye başlayanlara yönelik olarak, çekimlerini Türkiye'de yaptırdıkları bir projeyi tanıttıklarını anımsattı.

Bu projeyle dil konusunda tembelliği aşmak üzere uzaktan da olsa dil öğrenmek isteyenlere bir kapı aralamayı amaçladıklarını ifade eden Şahin, bu programda mekanların tanıdık olmasının, 'dili zaten biliyorduk' havası yarattığını söyledi.

''Word on the Street''e ilişkin de bilgi veren Şahin, ''Bu proje İngiltere'de çekilmiş. Başlangıçta 10 bölüm, 30'ar dakika. Aslında ileri düzey İngilizcesi olan insanların konuşmaları daha rahat yakalayabilecekleri bir çalışma. Pazar günleri 21.30'da yayına koyacağız'' diye konuştu.

Şahin, bu tarz programların devamının geleceğini de vurguladı.

Toplantıda verilen bilgiye göre, ''Word on the Street'' soyut, geleneksel metotlarla öğretilen İngilizce yerine, günlük sokak İngilizcesi'ne odaklanıyor. 

Keyword : TRT Ekranında İnglizce Eğitimi haberi , TRT Ekranında İnglizce Eğitimi oku , TRT Ekranında İnglizce Eğitimi konusu , TRT Ekranında İnglizce Eğitimi hakkında , TRT Ekranında İnglizce Eğitimi manşeti , TRT Ekranında İnglizce Eğitimi perde arkası , TRT Ekranında İnglizce Eğitimi olayı , TRT Ekranında İnglizce Eğitimi son dakika , TRT Ekranında İnglizce Eğitimi

Henüz Yorum Yok.
İlk Yorum Yapan Siz Olmak İstermisiniz.


(Güvenlik İçin Max:750 Karakter)
Kalan Karakter Sayısı





Öğretmenin Haber Kaynağı İletişim:ogretmendenhaber@hotmail.com