01.03.2012 - 10:34
Okunma (1867)
Yorum (0)
Paylaş

AKP'nin Takkeleri Birer Birer Düşüyor

AKP'nin Takkeleri Birer Birer Düşüyor

Eğitim İş Ankara Şubesinin sitemize gönderdiği basın açıklaması

 

AKP Ankara Milletvekili Salih KAPUSUZ 28/02/2012 tarihinde yeni bir kanun teklifi verdi ve Konya Üniversitesinin adının Konya Necmettin Erbakan üniversitesi olarak değiştirilmesini önerdi. Bir önceki teklifte de Rize'deki üniversitenin adının Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi; Kayseri'dekinin de Abdullah Gül Üniversitesi olarak değiştirilmesi önerilmişti. Önümüzdeki günlerde Bülent Arınç Üniversitesi, Ömer Dinçer Lisesi, Hakan Şükür Spor Lisesi, Hüseyin Çelik Kız Teknik ve Meslek Lisesi, Nurettin Canikli Anaokulu vb. okul isimleri için önergeler gelirse hiç şaşırmayız.

 

Aynı teklifte -dostlar alışverişte görsün misali- meslek lisesi öğrencilerinin kendi alanlarıyla ilgili bölüm tercihlerinde uygulanan ek puanın da kaldırılması isteniyor. İşte bu son talep AKP'lilerin tüm bu değişimleri sadece ve sadece İmam-hatip liselerini canlandırmak için olduğunun açık bir göstergesidir. İmam hatip liselerinde öğrenim gören öğrencilerin kamu yönetimi, siyaset bilimi, tıp, hukuk alanlarında okumalarının önünü açan katsayıların eşitlenmesi uygulaması ile 'meslek liselerinin önünü açtık' diyenler, bu eylem ile meslek lisesinde okuyan öğrencilere son darbeyi indirmektedir. İşin aslı imam hatip liselerinde okuyan öğrencilerin kendi alanlarıyla ilgili yerlere gitmelerine gerek yok! Zaten öyle bir talepleri de yok! Ancak endüstri, ticaret ve kız meslek liselerinde okuyan birçok öğrenci kendi alanlarıyla ilgili bölümlere girme avantajı olduğu için meslek liselerine kayıt yaptırmaktadır. Örneğin okul öncesi öğretmeni olma hayaliyle hem altyapıyı almak hem de ek puan avantajından faydalanmak isteyen bir öğrenci kız meslek lisesini tercih etmektedir.

Ta ki bu yıla kadar! Bundan sonra bu öğrenciler neden kız meslek liselerini tercih etsin ki? Aynı durum bilgisayar veya elektronik öğretmeni olma hayalini taşıyan öğrenciler için de geçerli. Bu talep tüm bu hayallerle meslek lisesine kaydolan öğrencilerin hayallerini söndürmektedir. İmam-Hatip mezunlarının avantajlarını arttırmak amacıyla diğer meslek liselerinin avantajları hiçe sayılmakta ve yok edilmektedir. Bu durum derhal düzeltilmeli; taraftarını koruma anlayışıyla hazırlanan kanun teklifleri derhal geri çekilmeli ve toplumun ve geleceğinin önünü açan kanunlar çıkarılmalıdır.

 

              Kasım DEMİRCİ

 

 Eğitim-İş Ankara Şube Başkanı

 

Haber Kaynağı: www.kamudanhaber.com

Keyword : AKP'nin Takkeleri Birer Birer Düşüyor haberi , AKP'nin Takkeleri Birer Birer Düşüyor oku , AKP'nin Takkeleri Birer Birer Düşüyor konusu , AKP'nin Takkeleri Birer Birer Düşüyor hakkında , AKP'nin Takkeleri Birer Birer Düşüyor manşeti , AKP'nin Takkeleri Birer Birer Düşüyor perde arkası , AKP'nin Takkeleri Birer Birer Düşüyor olayı , AKP'nin Takkeleri Birer Birer Düşüyor son dakika , AKP'nin Takkeleri Birer Birer Düşüyor

Henüz Yorum Yok.
İlk Yorum Yapan Siz Olmak İstermisiniz.


(Güvenlik İçin Max:750 Karakter)
Kalan Karakter Sayısı





Öğretmenin Haber Kaynağı İletişim:ogretmendenhaber@hotmail.com