20.04.2010 - 11:58
Okunma (1699)
Yorum (0)
Paylaş

Rusya Muhalefetinden Putin'e Sert Eleştiri

Rusya parlamentosu alt kanadı Duma'da yıllık konuşma yapan Rusya Başbakanı Vladimir Putin'in ardından kürsüye çıkan muhalefet liderleri, yönetimin ekonomik ve savunma politikalarını eleştirdi.

Rusya Komünist Partisi Başkanı Gennadi Zyuganov, ülkenin savunma ve Ordu politikalarını eleştirerek, Savunma Bakanı Anatoli Serdyukov'un hemen görevine son verilmesini talep etti. Zyuganov, "Kusura bakmayın, ama Savunma Bakanı'nın ismini orduda kimse küfür edemeden söyleyemiyor. Hiç bir şeyi beceremeyen bu şahıs, ülkemizin yüz karası. Vatanına, tarihe ve zaferlere saygı duyması lazım. Ülkemizin rezil olmaması için Savunma Bakanı hemen istifaya gönderilmeli. Ülke zenginliklerinin üçte biri güvenliğimizin ihtiyaçlarını karşılaması için seferber ediliyor." dedi.

 

 

 

 

Krizi Fırsata Çevirmenin Yolu

Komünist Partisi lideri, hükümet faaliyetlerini eleştirerek siyasi rotanın değiştirilmesi gerektiğini belirtti. Putin'in 10 yıldır dış ve iç politika konularıyla ilgilendiğini hatırlatan Zyuganov, eski SSCB yıllarında bilimsel başta olmak üzere çok alanda başarılara imza atan ülkenin son yıllarda dev ülkelerin çok gerisinde kaldığını kaydetti. Zyuganov, "Biz ekonominin ve sosyal alanların canlandırılması hususunda önlemlerin alınmasını anlıyoruz. Ama bunun için siyasi iradenin olması lazım. Sizin klan takımınızla bu meseleleri çözmek mümkün değil. Eğer durum böyle devam ederse, hükümetin istifası kaçınılmaz." diye konuştu.

 

200 MİLYAR Dolar NEREYE UÇTU

 

Zyuganov, ülkede uygulanan üniversite giriş tek sınav sisteminin de yeniden gözden geçirilmesini önerdi. Rus Komünist Partisi lideri, fonlardan banka sektörüne aktarılan 200 milyar doların nereye uçtuğunu sorarak, "Dolar milyarder sayımız iki misli arttı, dilenci sayımız da..." dedi. Zyuganov, Maliye Bakanı Aleksey Kudrin'in ekonomik politikaları sonucunda çok sayıda kişinin işsiz kaldığını da iddia etti.

 

Rus aşırı sağcı Liberal Demokrat Partisi Başkanı Vladimir Jirinovski de yaptığı konuşmada Moskova Belediye Başkanı Yuri Lujkov'u sert eleştirerek, "Rossiya otelinin yeniden yapılması konusuna değinmek isterdim. Bu otel inşaatının kontrol hisse paketi yabancı vatandaşa verilmiş. Neden mi? Hemen anlatıyım: Lujkov kaçmaya hazırlanıyor. Yani artık, yurtdışında kendi ağalarının ekmeğine yağ sürmek lazım ve onlara zamanında büyük lokma vermek lazım." dedi.

 

Bu eleştiriler üzerine Putin, "Meslektaşlarım Moskova yönetimini sert eleştirdi. Gerçi biz bugün burada Moskova'yı konuşmuyoruz...Sayın Jirinovski diyor ki Lujkov yurtdışına en yağlı lokmalar vermek istiyor. Yani Lujkov'un en yağlı lokmaları yurtdışına veya başkasına vermek istediğini siz tasavvur edebiliyor musunuz?" demesi salondaki milletvekillerin kahkahasına neden oldu. Konuşmasına devam eden Putin, "Bence Jirinovski yanılıyor." ifadesini kullandı.

Keyword : Rusya Muhalefetinden Putin'e Sert Eleştiri haberi , Rusya Muhalefetinden Putin'e Sert Eleştiri oku , Rusya Muhalefetinden Putin'e Sert Eleştiri konusu , Rusya Muhalefetinden Putin'e Sert Eleştiri hakkında , Rusya Muhalefetinden Putin'e Sert Eleştiri manşeti , Rusya Muhalefetinden Putin'e Sert Eleştiri perde arkası , Rusya Muhalefetinden Putin'e Sert Eleştiri olayı , Rusya Muhalefetinden Putin'e Sert Eleştiri son dakika , Rusya Muhalefetinden Putin'e Sert Eleştiri

Henüz Yorum Yok.
İlk Yorum Yapan Siz Olmak İstermisiniz.


(Güvenlik İçin Max:750 Karakter)
Kalan Karakter Sayısı





Öğretmenin Haber Kaynağı İletişim:ogretmendenhaber@hotmail.com