20.04.2010 - 11:57
Okunma (1738)
Yorum (0)
Paylaş

Gineli Fakir Çocuklar 'Akrobasi' Öğrenerek Hayata Tutunuyor

Afrika'nın en fakir ülkelerinden Gine'nin başkenti Conakry'de, eğitimsiz sokak çocuklarının geleceğe ümitle bakmasını sağlayan yeni bir umut ışığı doğdu. Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF)'in desteklediği bir program sayesinde yoksul Gineli çocuklar hem okula gidebiliyor, hem de akrobasi dersleri alarak meslek sahibi oluyor.

Conakry'deki Tinafan Centre, kentin çaresiz çocuklarına rehberlik, okur-yazarlık, mesleki yetenekler, besin değeri yüksek gıda, kısacası daha iyi bir hayat vaat ediyor. Tinafan Centre'nin yöneticisi İbrahim Bamba, UNICEF Television'a verdiği demecinde, çocukların her gün kurumlarına geldikleri için mutlu göründüklerini söyledi. Bamba, "Bazıları akrobatik hareketleri çok iyi yapıyor. Onların birer yıldız haline geldiklerini ve yaşamlarını yeniden kurduklarını görmek beni çok mutlu ediyor" dedi.

 

Öğretmen Hadja Kade Sek ise, öğrencilerin estetik vücut hareketlerini öğrenmek için hevesli olduklarına dikkat çekti. Bunun çok önemli olduğuna vurgu yapan Sek, "Normal bir okula gitselerdi bu fırsatı ele geçiremezlerdi. Onların iyi birer akrobat olmalarını istiyoruz" diye konuştu.

 

Tinafan'da sadece çocuklar eğitim almıyor. 20'li yaşlarındaki gençler de akrobasi öğrenmek için her gün okulun yolunu tutuyor. 19 yaşındaki Bangali de bunlardan biri. Conakry'nin oldukça fakir bir mahallesinde yaşadığını kaydeden Bangali'nin hayatı da, burada öğrendikleriyle tamamen değişmiş. Okulda sadece akrobasi eğitimi verilmiyor. Çocuklar ve gençler, terzilik ve değişik atölye işlerinde meleke sahibi oluyor.

 

UNICEF yetkilileri, Tinafan programının amacının, Gineli çocukların kendi yeteneklerini keşfedip hayallerini gerçeğe çevirmelerini sağlamak olduğunu dile getiriyor.

Keyword : Gineli Fakir Çocuklar 'Akrobasi' Öğrenerek Hayata Tutunuyor haberi , Gineli Fakir Çocuklar 'Akrobasi' Öğrenerek Hayata Tutunuyor oku , Gineli Fakir Çocuklar 'Akrobasi' Öğrenerek Hayata Tutunuyor konusu , Gineli Fakir Çocuklar 'Akrobasi' Öğrenerek Hayata Tutunuyor hakkında , Gineli Fakir Çocuklar 'Akrobasi' Öğrenerek Hayata Tutunuyor manşeti , Gineli Fakir Çocuklar 'Akrobasi' Öğrenerek Hayata Tutunuyor perde arkası , Gineli Fakir Çocuklar 'Akrobasi' Öğrenerek Hayata Tutunuyor olayı , Gineli Fakir Çocuklar 'Akrobasi' Öğrenerek Hayata Tutunuyor son dakika , Gineli Fakir Çocuklar 'Akrobasi' Öğrenerek Hayata Tutunuyor

Henüz Yorum Yok.
İlk Yorum Yapan Siz Olmak İstermisiniz.


(Güvenlik İçin Max:750 Karakter)
Kalan Karakter Sayısı





Öğretmenin Haber Kaynağı İletişim:ogretmendenhaber@hotmail.com