20.04.2010 - 11:56
Okunma (1714)
Yorum (0)
Paylaş

El- Kaide'nin 2 Lideri Öldürüldü

Irak'ta, El Kaide terör örgütünün önde gelen 2 lideri ABD ve Irak ordusu tarafından gerçekleştirilen ortak bir operasyon sonucunda öldürüldüğü açıklandı.

 

Dünyada terör örgütü listesinin başında gelen El- Kaide örgütünün askeri komutanı Ebu Eyyüb Almasrı ve örgütle bağlantılı olan Irak Müslüman Devleti Örgütü'nün Başkanı Abu Umar Elbağdi, ABD ve Irak askerleri tarafından gerçekleştirilen bir operasyon sonucunda öldürüldü. Operasyonla ilgili olarak ABD Irak askeri sorumlusu Raymond Odierno ve Irak Başbakanı Nuri El Maliki iki ayrı basın toplantısı düzenledi.

 

Irak Başbakanı Maliki, düzenlediği basın toplantısında, operasyonun Iraklı bir istihbarat timi ve ABD güçlerinin desteğiyle düzenlediğini ifade ederek öldürülen Almasri ve Albağdadi'nin operasyondan sonra çekilen fotoğraflarla kimliklerinin doğrulandığını belirtti.

 

El-Kaide terör örgütünün önemli iki isminin öldürülmesi örgüt içinde büyük bir boşluk yaratacağı iddia ediliyor.

 

Keyword : El- Kaide'nin 2 Lideri Öldürüldü haberi , El- Kaide'nin 2 Lideri Öldürüldü oku , El- Kaide'nin 2 Lideri Öldürüldü konusu , El- Kaide'nin 2 Lideri Öldürüldü hakkında , El- Kaide'nin 2 Lideri Öldürüldü manşeti , El- Kaide'nin 2 Lideri Öldürüldü perde arkası , El- Kaide'nin 2 Lideri Öldürüldü olayı , El- Kaide'nin 2 Lideri Öldürüldü son dakika , El- Kaide'nin 2 Lideri Öldürüldü

Henüz Yorum Yok.
İlk Yorum Yapan Siz Olmak İstermisiniz.


(Güvenlik İçin Max:750 Karakter)
Kalan Karakter Sayısı





Öğretmenin Haber Kaynağı İletişim:ogretmendenhaber@hotmail.com