29.02.2012 - 02:07
Okunma (2069)
Yorum (0)
Paylaş

Toplu Sözleşmede Son Durum

Toplu Sözleşmede Son Durum

 

TOPLU SÖZLEŞMENİN İPUÇLARI!

 

Eğitimciler Birliği Sendikası Konya Şubesinin Meram ve Karatay Temsilcilikleri, Eğitim Kurumları Müdürlerine her yıl geleneksel olarak verilen yemekte bir araya geldi. Toplantıya ilginin yoğundu.

Eğitim yöneticileri istişare toplantısının açılışını Karatay İlçe Temsilcisi Orhan Kahriman yaptı. Kahriman; “Cumhuriyet kurulduğundan beri ülkenin gerçek sahipleri olan halkımıza dayatılan jakoben sistemin nihayet güç kaybettiğini, irtica ile mücadele adı altında yapılan zulümlerin ortadan kalktığını görmek nasip oldu, bu bizim için bir başarıdır”, dedi.

Kahriman; “Eğitim örgütü olarak 8 yıllık zorunlu eğitim yanlışının sona ermesini, Milli Güvenlik dersinin günümüz koşullarına uyumlu olmadığından eğitici yönünün kalmadığını, başörtüsü zulmünün sona ermesi gerektiğini, karma eğitim dayatmasının pedagojik olmadığı, ayrıca şekilci bir sistem olan kılık kıyafet zorunluluğunun ortadan kalkmasını istediklerini belirterek” sözlerini noktaladı.

Ardından söz alan Meram İlçe Temsilcisi Zübeyir Yavuz da;  “Birlik ve beraberlik, dayanışma, vefa, bizden olana da olmayana da sahip çıkma içgüdüsü ile hareket ederek bugünlere gelindiğini ve şimdiki sayısal ve nitelikli çoğunluğun göz yaşartıcı boyutlara ulaştığını” belirtti.

Kürsüye son olarak çıkan Konya Şube Başkanı Latif Selvi çok önemli açıklamalarda bulundu.

Eğitimciler Birliği Sendikası Şube Başkanları ile yapılan istişare toplantılarında yapılan görüşmeleri aktaran Selvi; Eğitim Bir-Sen’in dününü ve bugününü özetlediği konuşmasında, sermaye ağa babalarının sendikalara bakış açısını, sendikaları yok etme çabalarını anlattı. Onlara karşı verilen çetin mücadelenin sonunda büyük bir başarıya imza atıldığını söyledi.

“Güneş doğarken işe başlayıp batarken iş bırakan insanların da dinlenme hakkının olduğunu anlayınca insanlar, sendikanın önemi bir kez daha artmıştır”, dedi.

“2009 yılında hükümetle yapılan toplu görüşme metnine imza atmayan ve artık bu masaya toplu sözleşme dışında oturmayız, diyen EBS Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu’nun o zamanki eleştirilen tavrının ne kadar isabetli olduğunu belirten Selvi, şimdi Toplu Sözleşme yapılıyor, kazançlarımızı önümüzdeki günlerde göreceksiniz ve herkes şaşıracak, dedi.

Selvi ayrıca özlük haklarla ilgili:

- İdarecilerin zorunlu 6 saat derse girme olayının son bulacağını,

-Tam gün eğitim yapılan okullarda 11 saat çalışıp hiç ek ödeme almayan okul idarecilerine fazla mesai ücreti ödeneceğini,

-Çalışanlara ek ödeme adı altında veya seyyanen değil, maaş katsayısını yükseltecek ve emeklilik ikramiyesine de yansıyacak zam yapılacağını,

-Okul yöneticilerinin Norm Kadro ile ilişkilendirilmeyeceğini,

-Maaşlarda belirli hiyerarşik düzen olacağını ve bu yöndeki çalışmaların toplu sözleşme yasasında olacağını, belirtti. Bu sözler salonda alkışlarla karşılık buldu.

12 Eylül referandumu ile kazanılan hakların peyder pey hayata geçirildiğini, yapılan şura toplantılarında alınan kararların da uygulamaya konulacağının müjdesini veren Latif Selvi, diğer sendikaların tutum ve davranışlarını da eleştirdi.

Durağanlık geriye götürür, diyen Konya Şube Başkanı Selvi, sendikal yaşama alışmak için hep bir adım ileriyi düşünmek zorundayız. Kimseye hakkımızı yedirmemek için, özgür, bağımsız, iyi işlere destek veren olumsuz uygulamalara da şiddetle karşı çıkan bir sendika anlayışı ile hareket ediyoruz, diyerek katılımcılara da teşekkür ederek sözlerine son verdi.

 

 

Kaynak: www.memurhaberleri.net

Keyword : Toplu Sözleşmede Son Durum haberi , Toplu Sözleşmede Son Durum oku , Toplu Sözleşmede Son Durum konusu , Toplu Sözleşmede Son Durum hakkında , Toplu Sözleşmede Son Durum manşeti , Toplu Sözleşmede Son Durum perde arkası , Toplu Sözleşmede Son Durum olayı , Toplu Sözleşmede Son Durum son dakika , Toplu Sözleşmede Son Durum

Henüz Yorum Yok.
İlk Yorum Yapan Siz Olmak İstermisiniz.


(Güvenlik İçin Max:750 Karakter)
Kalan Karakter Sayısı





Öğretmenin Haber Kaynağı İletişim:ogretmendenhaber@hotmail.com