28.02.2012 - 21:55
Okunma (2105)
Yorum (0)
Paylaş

Sınıf Öğretmenleri Anaokullarına İdareci Olarak Atanabilmelidir

Sınıf Öğretmenleri Anaokullarına İdareci Olarak Atanabilmelidir

 

 

 

 

Sınıf öğretmeni ilköğretim, halkeğitim ve öğretmenevi dışında hiçbir kurumu yazamamaktadır. Branş olarak en fazla sayıya sınıf öğretmenleri sahip olduğundan atamalarda sıkıntı çekmektedir. Bir okul öncesi öğretmeni sırf bünyesinde ana sınıf var diye ilköğretim okulunu tercih edebilmekte ama bir ana okulunu sınıf öğretmeni tercih edememektedir. Sebep okula atanabilme ya da okutabileceği dersin olmamasıdır.

 

Sınıf öğretmenleri ve okul öncesi öğretmenleri idareciyken derse girme zorunluluğu olmayan branşlardır .Bunu bile bile böyle bir hata yapılmaktadır. Okul öncesi ve ilköğretim Temel Eğitim Genel Müdürlüğü altında birleştiğine göre neden bu ayrım hala devam ediyor. Oysa depo ve norm kadro fazlası birçok sınıf öğretmeni Türkiye’nin farklı illerinde Anaokulu Öğretmeni olarak görevlendirilmiştir. Üstelik 1+4+4+4’ün Bakanlığımızın gündeminde olduğu şu günlerde birçok sınıf öğretmeninin norm kadro fazlası olacağı da ortadadır.

 

Yine İlköğretimin 1. Kademesinde Türkçe, Sosyal Bilgiler , Fen Bilgisi vb. öğretmenlerin hiçbir dersi olmamasına rağmen bütün bu branşlar 1. Kademedeki Sınıf Öğretmenlerinin idarecisi olabilmektedir.Madem Anaokuluna sınıf öğretmeni idareci olamazsa neden ilköğretim 1. kademede dersi olmayan Türkçe ,Fen, Sosyal Öğretmeni 1.Kademenin İdarecisi olabiliyor?

 

Yapılan 1. Yönetici atamalarda Türkiye’nin birçok ilinde yüzlerce Anaokulu Yöneticiliği boşta kalmış ve yıllardır da bu kurumlar vekaletle yönetilmektedir.

 

Yukarıda bahsedilen haksızlıkların sona erdirilmesi adına Milli Eğitim Bakanlığımıza talebimizin iletilmesini istiyoruz

 

 

 

Değerli   Meslektaşlarım  yukarıdaki  isteklerinizi   kimsenin  mağdur  olmaması  için   yoğun isteklerinizi  Milli  Eğitim  Bakanlığına  ileteceğimizi  bu konuda  kimsenin  mağdur  edilmemesi  için  gerekli  girişimlerde bulunacağızı  söyler

 

Çalışmalarınızda başarılar  dilerim...

 

M.sefa  TETİKOĞLU

 

Basın  Yayın. Sorum.  Genel  Baş. Yrd

 

 

 

 

Keyword : Sınıf Öğretmenleri Anaokullarına İdareci Olarak Atanabilmelidir haberi , Sınıf Öğretmenleri Anaokullarına İdareci Olarak Atanabilmelidir oku , Sınıf Öğretmenleri Anaokullarına İdareci Olarak Atanabilmelidir konusu , Sınıf Öğretmenleri Anaokullarına İdareci Olarak Atanabilmelidir hakkında , Sınıf Öğretmenleri Anaokullarına İdareci Olarak Atanabilmelidir manşeti , Sınıf Öğretmenleri Anaokullarına İdareci Olarak Atanabilmelidir perde arkası , Sınıf Öğretmenleri Anaokullarına İdareci Olarak Atanabilmelidir olayı , Sınıf Öğretmenleri Anaokullarına İdareci Olarak Atanabilmelidir son dakika , Sınıf Öğretmenleri Anaokullarına İdareci Olarak Atanabilmelidir

Henüz Yorum Yok.
İlk Yorum Yapan Siz Olmak İstermisiniz.


(Güvenlik İçin Max:750 Karakter)
Kalan Karakter Sayısı





Öğretmenin Haber Kaynağı İletişim:ogretmendenhaber@hotmail.com