28.02.2012 - 21:42
Okunma (1728)
Yorum (0)
Paylaş

Uzun Süre Geçmeyen Öksürük

Uzun Süre Geçmeyen Öksürük

Uzun süre geçmeyen öksürük, kronik farenjit habercisi olabilir.Uzmanlar, boğazda görülen kızarıklık, ödem ve iltihaplanmalara, şiddetli öksürük ve yutkunma zorluğu da eklendiyse, 'farenjit olmuşsunuz' uyarısı yapıyor. Özel Medline Eskişehir Hastanesi Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Ali Şişman, boğaz iltihaplanması olan farenjitin; geçmeyen öksürükler, boğazda gıcıklanma, yanma hissi, yutkunma güçlüğü ve boğaz ağrısı gibi belirtilerle ortaya çıktığını söyledi.

 

Farenjitin, süre ve yoğunluğuna bağlı olarak ikiye ayrıldığını belirten Şişman, "Akut durumlarda hastalık kısa süreli ve şiddetli seyrederken, kronik farenjitte belirtiler daha az şiddetli fakat çok daha uzun süreli görülüyor." dedi. Üst solunum yolu enfeksiyonlarının sebep olduğu virüslerin akut farenjiti tetiklediğini anlatan Op. Dr. Şişman, kronik farenjitin ise virüslerin yanı sıra yoğun sigara ve alkol tüketimi, alerji, kuru ve kirli hava, burun kemiğinde eğrilik, reflü, sinüzit, diş ve bademcik iltihapları gibi çevresel faktörlerin etkileriyle oluştuğunu dile getirdi.

 

Türkiye'de farenjit hastalığının çok sık görüldüğünün altını çizen Op. Dr. Şişman, "Akut farenjit virüs kaynaklı olduğundan antibiyotik kürü ile kolayca tedavi edilir. Ancak, kronik farenjit daha uzun ve zorlu bir tedavi süreci gerektirir." diye konuştu.

 

 

 

Kaynak:zaman

Keyword : Uzun Süre Geçmeyen Öksürük haberi , Uzun Süre Geçmeyen Öksürük oku , Uzun Süre Geçmeyen Öksürük konusu , Uzun Süre Geçmeyen Öksürük hakkında , Uzun Süre Geçmeyen Öksürük manşeti , Uzun Süre Geçmeyen Öksürük perde arkası , Uzun Süre Geçmeyen Öksürük olayı , Uzun Süre Geçmeyen Öksürük son dakika , Uzun Süre Geçmeyen Öksürük

Henüz Yorum Yok.
İlk Yorum Yapan Siz Olmak İstermisiniz.


(Güvenlik İçin Max:750 Karakter)
Kalan Karakter Sayısı





Öğretmenin Haber Kaynağı İletişim:ogretmendenhaber@hotmail.com