28.02.2012 - 21:27
Okunma (1978)
Yorum (0)
Paylaş

Öğretmenim Kıyafet Serbestliği Gelsin Mi?

Öğretmenim Kıyafet Serbestliği Gelsin Mi?

İbrahim Demirkan öğretmenlerin kılık kıyafet özgürlüğüne kavuşması için mutlaka yapılması gereken yöntemleri gösterdi.

Bu yazıyı özellikle geçim sıkıntısından dolayı ancak çoluk çocuğuna nafaka yetiştirebilen ve bu yüzden 3 yıldır giydiği takım elbisenin torbaya döndüğünden şikayet eden cefakar ve fedakar öğretmen arkadaşım ile ‘Ya hoca bu sene ceketi kravatı yenilemezsek valla ‘postacı’ lakabını yeriz var mı ucuz yollu bir şeyler bulabileceğimiz yerler hani ne duruyorsunuz sendika anlaşsın da mağazalarla ucuza alışveriş yapalım’ diye kıvranan arkadaşlarımı görünce yazmaya karar verdim.

 

Bilindiği gibi devlet memuru erkekler ceket-pantolon-kravat bayanlarsa başörtüsü hariç her türlü kıyafeti giyebilmektedir (Yok ya öyle değil bayanlarda kot v.b yasak diye hatırlatmada bulunanlar olabilir ama fiili durumun böyle olduğunu herkes biliyor).

 

Devlet kendisine biat ettirme ve bağlılarına saçma sapan bir şekilde kendince statü verdirme işareti olarak tüm kamu çalışanlarına kravat,takım elbise v.s gibi kılık-kıyafetleri giyme zorunluluğu getirmiş bulunmaktadır.

Bugün bu konuyu haber yapan başta YENİ ASYA olmak üzere STAR gazetesine gibi konuya hassas olan diğer gazetelerimize teşekkür etmekle beraber bu yasağın özellikle çalışanlar ve öğretmenlerden de kalkması gerektiğine dair yayınlarına devam etmelerini bekliyoruz. Çok hayır dua alırlar bizden söylemesi.

Bu yasağın kalkmasına karşı çıkacak tek mantık yıllardan beri sivillerle devlet dairesinde çalışanların fark edilmesi ve ayrımı için bu kıyafet zorunluluğunun konulduğunu söyler.

Bu zayıf düşünceyi eleştirmiyor ve komikliğini ortaya bile koymuyorum sizlerin zekasına havale edip olması gerekeni söylüyorum;

 

Kamuda çalışan kadınlar başörtüsü takabilmeli erkeklerde ise kravat, gömlek, ceket ve kumaş pantolon zorunluluğu kaldırılmalı. Erkek çalışanlar sakal ve bıyık bırakabilmeli.(Erkeklere bıyık zaten serbest diyenlere şunu söyleyeceğim; 1998'de stajer öğretmen iken o yıllarda halen geçerli olan Eylül ihtilalinde çıkartılmış bıyık 'nizamnamesini' okumuştum şimdi de aynen geçerlidir herhalde düpedüz daha çok dindar insanlarla dalga geçmek için kullanılan 'badem bıyık' tarifi vardı. Dudaklar gözükecek yok şöyle olacak yok böyle olacak v.s v.s..)

Öğrencilerde de aynı şekilde kılık-kıyafet zorunluluğu ortadan kaldırılmalıdır.

İlla disiplin deniliyorsa ve özel olsun resmi olsun okul bir kıyafet dayatıyorsa öğrenci dini inançları gereği o kıyafetle uyumlu renkte giyinme serbestiyeti getirilmeli.

Tek tipleştirici mantalitenin ürünü olan bu kışla düzenine son vermek lazım.

İşte bu yasağın kalkması bana göre Türkiye’de topluma yapacağı psikolojik rahatlama ile bir çok alanda ivme kazandıracak devrimsel bir gelişme olur.

Buna karşı çıkanlar ise bir şekilde baskıcı olup zorbalığını değişik kılıflarla örtmeye çalışan taifelerdir.

Yasağın kalkması yolunda teklif veren herkes hangi görüşten olursa olsun tüm kesimler tarafından minnetle ve şükranla anılacağına adım gibi eminim.

Hepsinin söylediği şu ; ‘Valla kıyafet serbestisi için kim meydana çıkarsa çıksın hiçbir parti ve sendika bu işe karşı çıkmazda çıkamaz da. Kurtarın bizi bu ceket kravat belasından.’

Varmısınız bu beladan kurtulmaya öyleyse buyurun;

Aşağıdaki adreslere atacağınız mailler ve yazacağınız dilekçeler ile hep beraber bu yasağı kaldırtalım;

Gücümüzü küçümsemeyelim sağcısından solcusuna herkes bu durumdan şikâyetçi.

Allah cümlemizin yar ve yardımcısı olsun.

Vira Bismillah.

İşte Adresler;

TBMM

Anayasa Komisyonu

İletişim: Tel 420 53 20 Tel-Fax 420 53 21

Elektronik Posta anayasakom@tbmm.gov.tr

________________________________________

Adalet Komisyonu

İletişim: Tel 420 53 23 Tel-Fax 420 53 24

Elektronik Posta adaletkom@tbmm.gov.tr

________________________________________

TBMM BAŞKANI

cemil.cicek@tbmm.gov.tr

________________________________________

CUMHURBAŞKANLIĞI

TEL :0 (312) 470 12 00

FAX :0 (312) 470 13 02

MAİL :cumhurbaskanligi@tccb.gov.tr

ADRES:CUMHURBAŞKANLIĞI ÇANKAYA-ANKARA

________________________________________

BAŞBAKANLIK

TEL : 413 70 00

FAX : 422 18 99

MAİL :bimer@basbakanlik.gov.tr

ADRES:Vekaletler Caddesi Başbakanlık Merkez Bina /Ank.

________________________________________

İÇİŞLERİ BAKANLIĞI

TEL : 4254080

FAX : 4181795

MAİL : gsekreter@icisleri.gov.tr

ADRES: İçişleri Bakanlığı, Bakanlıklar / Ank.

________________________________________

ADALET BAKANLIĞI

TEL :4194669

FAX :4177113

MAİL :info@adalet.gov.tr

ADRES:Namık Kemal Mah. Milli müdafa Cad. Bakanlıklar- Ank.

Keyword : Öğretmenim Kıyafet Serbestliği Gelsin Mi? haberi , Öğretmenim Kıyafet Serbestliği Gelsin Mi? oku , Öğretmenim Kıyafet Serbestliği Gelsin Mi? konusu , Öğretmenim Kıyafet Serbestliği Gelsin Mi? hakkında , Öğretmenim Kıyafet Serbestliği Gelsin Mi? manşeti , Öğretmenim Kıyafet Serbestliği Gelsin Mi? perde arkası , Öğretmenim Kıyafet Serbestliği Gelsin Mi? olayı , Öğretmenim Kıyafet Serbestliği Gelsin Mi? son dakika , Öğretmenim Kıyafet Serbestliği Gelsin Mi?

Henüz Yorum Yok.
İlk Yorum Yapan Siz Olmak İstermisiniz.


(Güvenlik İçin Max:750 Karakter)
Kalan Karakter Sayısı





Öğretmenin Haber Kaynağı İletişim:ogretmendenhaber@hotmail.com