27.02.2012 - 23:51
Okunma (1797)
Yorum (0)
Paylaş

Okullar Hayat Mı Bulur Bela Mı Bulur Bilemiyoruz!

“Okullar Hayat Mı Bulur Bela Mı Bulur Bilemiyoruz!”

 

Kamusen Genel Genel Başkanı İsmail Koncuk;

“OKULLAR HAYAT MI BULUR BELA MI BULUR BİLEMİYORUZ!”

 

 

20. Kuruluş Yıldönümü etkinlikleri çerçevesinde Mersin’de düzenlenen İstişare Toplantısı’na Genel Mali Sekreter Seyit Ali KAPLAN ve Genel Teşkilatlandırma Sekreteri Talip GEYLAN ile birlikte katılan Genel Başkan İsmail KONCUK katılımcılara hitaben bir konuşma yaptı.

Milli Eğitim Bakanlığı’nın “Okullar Hayat Bulsun” adıyla başlattığı projeyle alakalı olarak ikazlarda bulunan Genel Başkan İsmail KONCUK, “Bu projenin uygulamaya geçmesiyle okullarımız hayat mı bulur yaksa bela mı bulur endişeliyiz” diyerek tereddütlerini dile getirdi. Mevcut haliyle bile okulların ciddi bir personel eksikliği ve güvenlik sorunları yaşadığını ifade eden Genel Başkan, “Okullarımızın gerçeğinden habersiz olanların hazırladığı bu projenin uygulanabilir olmadığın herkes biliyor. Saat 21:00’e kadar okulların nasıl açık tutulacağını, güvenliğin nasıl sağlanacağını, hangi personelle hizmet verileceğini, okulun ertesi gün eğitime nasıl hazırlanacağını birisinin açıklaması lazım. Hali hazırdaki duruma göre bile okullarımızın ihtiyacını karşılayamayan Bakanlık ortaya çıkacak bu ekstra durumun getireceği talepleri nasıl karşılayacaktır bilemiyoruz. Bakanlığı bir kez daha ikaz ediyoruz: Bu proje eğitimin ve toplumun ihtiyacı olan bir proje değildir. MEB Eğitimin ve eğitim çalışanlarının çözüm bekleyen acil sorunlarına çözüm getirmeli, tribünlere oynamaktan vazgeçmelidir.” Dedi.

Kamu çalışanlarının ciddi ekonomik sıkıntı içerisinde olduğunu ifade eden Genel Başkan, “Kamu çalışanları kredi, kartına mahkum edilmiş bir kitledir” dedi. Son on yılda Gayri Safi Milli Hasıla’nın %219 büyümüş ve kişi başına düşen vergi yükünün % 233 artmış olmasına rağmen; kamu çalışanlarının milli gelirden aldıkları pay % 8,43’ten %5,6’ya gerilemiştir. Bu çelişkiyi birilerinin açıklaması gerekir. Gelir artıyor ama bize düşen pay azalıyor. O halde bu büyümeden kim nasipleniyor? Dünyanın 16. büyük ekonomisi olmakla övünüyoruz, fakat diğer yandan da BM İnsani Gelişmişlik Endeksinde  83. sıradayız. Bu tablo ülkemizdeki gelir adaletsizliğinin en somut göstergesidir.” Söyledi.

4688 Sayılı sendika kanununda yapılacak değişikliklerle ilgili olarak da bilgi veren Genel Başkan Koncuk, “Anayasa referandumundan bugüne 17 ay geçmiş olmasına rağmen Hükümet hala sendika kanununu düzenlemedi. İstedikleri yasayı bir gecede çıkaranların bu tutumu iktidarın kamu çalışanlarına bakışını çok net göstermektedir. Cumhuriyet tarihinde savaş hali hariç sanırım ilk defa çalışanlar zam almadan yeni yılı yaşıyorlar. Aslında bu durum tam bir skandaldır. Öte yandan hazırlanan yasa tasarısında da akla ziyan hususlar vardır. AKP Hükümeti Toplu Sözleşme masasını dikensiz bir gül bahçesi sendikaları da kurduğu orta oyununda figüran olarak görmek istemektedir. Kendi yandaşlarıyla sözleşme yapmak isteyen Hükümet, Kamu Görevlileri Hakem Kurulu’nu da kontrolü altına alarak kamu çalışanlarının elini kolunu bağlamak istemektedir. Ancak unutulmamalıdır ki, Türkiye Kamu-Sen buna müsaade etmeyecektir. Masada sesimizi kesmeye çalışanlara, alanlardan yükselecek haykırışlarımızla ses verecek ve çalışanların haklarının gasp edilmesine engel olacağımız bilinmelidir.” dedi.

Kamu çalışanlarına da seslenen Genel Başkan, oluşturulan korku imparatorluğunun çalışanları baskı altına almaya çalıştığını fakat buna karşı da etkili sendikal mücadeleyle direnebilineceğini söyleyerek, “Kamu çalışanları rahat olsunlar. Türkiye Kamu-Sen ve bağlı sendikaları çalışanların hakları için tavizsiz mücadelesini sürdürecektir. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da çalışanların en büyük güvencesi biz olacağız. Ancak bu noktada çalışanlara düşen görev; kendilerini siyasi iktidara pazarlayan yapılara prim vermemektir. Bu yapılar, ne kadar büyürse iktidarın cüreti de o derece artacaktır. Kamu çalışanlarının tek umudu, ilkeli ve mücadeleci sendikal harekete omuz vermektir. Bunun dışında çalışanların geleceklerini teminat altına alabilecek ikinci bir alternatifleri yoktur” şeklinde konuştu.

Genel Başkanın konuşmasından sonra, Mersin 1 No’lu Şube Başkanı Tevabil AKINCI tarafından hazırlanan şiltler Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyelerine takdim edildi.

Keyword : Okullar Hayat Mı Bulur Bela Mı Bulur Bilemiyoruz! haberi , Okullar Hayat Mı Bulur Bela Mı Bulur Bilemiyoruz! oku , Okullar Hayat Mı Bulur Bela Mı Bulur Bilemiyoruz! konusu , Okullar Hayat Mı Bulur Bela Mı Bulur Bilemiyoruz! hakkında , Okullar Hayat Mı Bulur Bela Mı Bulur Bilemiyoruz! manşeti , Okullar Hayat Mı Bulur Bela Mı Bulur Bilemiyoruz! perde arkası , Okullar Hayat Mı Bulur Bela Mı Bulur Bilemiyoruz! olayı , Okullar Hayat Mı Bulur Bela Mı Bulur Bilemiyoruz! son dakika , Okullar Hayat Mı Bulur Bela Mı Bulur Bilemiyoruz!

Henüz Yorum Yok.
İlk Yorum Yapan Siz Olmak İstermisiniz.


(Güvenlik İçin Max:750 Karakter)
Kalan Karakter Sayısı





Öğretmenin Haber Kaynağı İletişim:ogretmendenhaber@hotmail.com