27.02.2012 - 23:48
Okunma (2087)
Yorum (0)
Paylaş

Eğitim Bir Sen Sorumlu Davranmalı

Eğitim Bir Sen Sorumlu Davranmalı

Türk Eğitim Sen: Ebs 'Yi Sınıf Öğretmenleri Konusunda Sorumlu Davranmaya Davet Ediyoruz  

   

 

Sendikalar bir teklif ortaya koyarken, getirdikleri bu teklifin üyelerini nasıl etkileyeceğini hesap ederek teklif getirmelidirler. Sorumlu sendikacılık bunu gerektirir.

Eğitim Bir Sen 18. Milli Eğitim Şurasında 4+4+4 teklifi getirdikleri ile övünerek ve bu teklifi destekleyerek ne yapmaya çalışmaktadır? Türk Eğitim-Sen olarak, zorunlu eğitimin süresinin gelişmiş ülkeler seviyesinde artırılması gerektiğini yıllardır savunuyoruz. Bu konuda milli eğitim şuralarında defalarca kararlar alınmış, ancak, bugüne kadar uygulanma imkanı olmamıştır.

Bugünlerde, zorunlu eğitimin 12 yıla çıkartılmasını tartışıyoruz. Sevindirici bir gelişmedir. Ancak, eksiktir, okul öncesi eğitim, şuan 71 ilde uygulanmasına rağmen, zorunlu eğitim içinden çıkarılmak istenmektedir. Teklif 4+4+4 şeklindedir.Bu durumu, Türk Eğitim-Sen olarak, kabul etmemiz mümkün değildir.Okul öncesi eğitiminde yıllarını kaybetmiş olan ülkemiz, okul öncesi eğitiminden vazgeçmemeli, okul öncesi eğitim 81 ilimizde zorunlu hale getirilmelidir.MEB'in 2013 yılında tüm illerimizde oklu öncesi eğitimi zorunlu hale getireceğiz hedefinden sapmasını da anlamıyoruz ve kabul etmiyoruz.

Bu teklifin neden 4+4+4 şeklinde olduğunu da anlamak mümkün değildir.Neden 1+5+3+4 şeklinde bir teklif getirilerek, yıllara dayanan 5 yıllık ilk okul tecrübemizden yararlanılmamaktadır? 4+4+4 şeklinde yeni bir sistemin ihdas edilmesi sonucunda onbinlerce sınıf öğretmeninin bulundukları okullarda norm kadro fazlası duruma düşeceklerini, başta bu teklifi getirmekle övünen ve destekleyen Eğitim Bir Sen, düşünmekte midir, bilmekte midir? Yoksa, sınıf öğretmenlerinin norm kadro fazlası duruma düşmesi bu sendikayı ilgilendirmemekte midir?

Bu konuyu köşe yazısına taşıyan Eğitim Bir Sen Genel Sekreteri Ahmet Özer, yazısında bakın neler demektedir:

http://www.egitimbirsen.org.tr/Yazarlar.aspx?YazarID=7&YaziID=284

“Birinci 4 yıllık dönem, temel eğitim dönemi. Bu dönem, sınıf öğretmenleri tarafından okutulmalıdır.

İkinci 4 yıllık dönem, seçmeli dersler havuzunun olduğu, öğrencinin kabiliyetine göre ders seçtiği ve yönlendirmenin esas olduğu dönem. Bu dönem tamamen branş öğretmenleri tarafından okutulmalı. Bu dönemde her türlü yatay ve dikey geçişler serbest olmalı. Ayrıca bu dönem seviye belirleme ve yeterlilik sınavlarına da açık olmalıdır.

Üçüncü 4 yıllık dönem, yönlendirmenin yapıldıktan sonra öğrencinin gideceği son dönem. Bu dönem esnek olmalıdır.”

Söz konusu sendikanın Genel Sekreteri, ilk dört yıllık eğitimin sınıf öğretmenleri, ikinci dört yıllık eğitimin branş öğretmenleri tarafından okutulması gerektiğinin altını çizmektedir. Bu değerli sendikacı bu durumda, kaç bin sınıf öğretmeninin norm kadro fazlası olacağını bilmekte midir? Bunu hesap edemeyen bir sendika sendika mıdır? Bu sendika sınıf öğretmenlerinin norm kadro fazlası olacağını bilerek mi bu yeni sistemi desteklemektedir?

Türk Eğitim-Sen Genel Merkezini arayan binlerce sınıf öğretmeni sendikamızdan bu saçma sapan teklifle mücadele etmesini istemektedir. Sınıf öğretmenlerinin bu talepte bulunmaları haklarıdır. Bu isteklerini ilgili zeminlerde mutlaka dile getireceğiz.

28 Şubat tarihinde TBMM’de konuyla ilgili komisyonda Genel Başkanımız İsmail Koncuk 4+4+4 teklifinin hangi olumsuz sonuçlar doğuracağını, bunun yerine 1+5+3+4 sisteminin getirilmesinin, neden gerekli olduğunu tüm komisyon üyelerine anlatacak.

Türk Eğitim-Sen olarak, umut ediyoruz ki, yanlıştan dönülür ve eğitim hayatımız için yeni bir vahim hata yapılmaz.

TÜRK EĞİTİM-SEN GENEL MERKEZİ

 

 

Keyword : Eğitim Bir Sen Sorumlu Davranmalı haberi , Eğitim Bir Sen Sorumlu Davranmalı oku , Eğitim Bir Sen Sorumlu Davranmalı konusu , Eğitim Bir Sen Sorumlu Davranmalı hakkında , Eğitim Bir Sen Sorumlu Davranmalı manşeti , Eğitim Bir Sen Sorumlu Davranmalı perde arkası , Eğitim Bir Sen Sorumlu Davranmalı olayı , Eğitim Bir Sen Sorumlu Davranmalı son dakika , Eğitim Bir Sen Sorumlu Davranmalı

Henüz Yorum Yok.
İlk Yorum Yapan Siz Olmak İstermisiniz.


(Güvenlik İçin Max:750 Karakter)
Kalan Karakter Sayısı





Öğretmenin Haber Kaynağı İletişim:ogretmendenhaber@hotmail.com