
Liselerde Bu Ders Konulmalı
Liselerde Bu Ders Konulmalı
'Liselerde Kişisel Gelişim Dersi Konsun'
Her ne kadar farklı rakamlar söylense de insanların beyin gücü potansiyelinin % 10 ‘ununu kullandığını bilmeyen yoktur.Bu yüzde lik rakamın yükselmesinde eğitim döneminin büyük önemi var. Aldığımız temel eğitimler sayesinde kazandığımız alışkanlıklarımız sayesinde bir ömür sürer gideriz. Eğitim brey de istenen yönde davranış değişikliği kazandırmaktır. Bunu başarmak için eğitim alan kişinin de istekli olması gerekir.
Son yapılan bir araştırmaya göre öğrencinin başarısında % 50 öğrencinin kendisi , % 30 okulda aldığı eğitim ve % 20 oranında aile etkin olmakta.
Öğrencinin başarması için istekli olmasını sağlayamazsak , % 40 lara varan oranda onu istekli bir şekilde eğitim sürecine dahil edemezsek okul ve aile bir kenarda kalacaktır.
Dünya da bilim ve teknolojinin çok ilerlediği yılları yaşamaktayız. Dünyadaki her bilgi saniyeler içinde elimizin altında.
Lise yılları öğrencilerinin zihinsel yönden çok yoğun olduğu dönemler. Zihinsel bir gücün zirvede olduğu yıllar. Bu yıllarda onları istekleri doğrultusunda hedeflerine yönlendirebilirsek başarıyı yakalamaları zor olmayacaktır.
Bunun için lisenin ilk yıllarında kişisel gelişim dersi konulmalı. Ve bu derslerde kendini tanıma , hedef belirleme , amaçları için araçları etkin kullanma, hızlı okuma ve güzel konuşma dersleri üniteler halinde verilmeli. Bir yıllık eğitimin sonunda öğrenci kişisel gelişim seminerlerinde verilen tüm eğitimleri almalı.
Kendini tanıyan bir öğrenci hedeflerini iyi tanıyacaktır. Hedeflerine ulaşmak için hızlı okuyacak ,hızlı anlayacak ve güzel konuşma sayesinde anladıklarını güzel ifade edecek ve BAŞARACAKTIR.
Eğitim’de 4+4+4 sisteminin tartışıldığı şu günlerde kişisel gelişim dersinin de elzem olduğunu düşünüyorum. Ve öğrencinin kendini tanıması , yetenekleri doğrultusunda hayatına yön vermesi açısından 4+4+4 sisteminin de faydalı olacağını düşünüyorum.
Dünyada her alanda başarıları övülen Türkiye’nin eğitimde de köklü değişikliklere gitmesini yerinde buluyor ve yarınlardaki başarı için gerekli olduğunu düşünüyorum.
Eğitimci Fatih BİRCAN
Keyword : Liselerde Bu Ders Konulmalı haberi , Liselerde Bu Ders Konulmalı oku , Liselerde Bu Ders Konulmalı konusu , Liselerde Bu Ders Konulmalı hakkında , Liselerde Bu Ders Konulmalı manşeti , Liselerde Bu Ders Konulmalı perde arkası , Liselerde Bu Ders Konulmalı olayı , Liselerde Bu Ders Konulmalı son dakika , Liselerde Bu Ders Konulmalı
Henüz Yorum Yok.
İlk Yorum Yapan Siz Olmak İstermisiniz.
Güncel Haberler
- FINDIK FİYATLARI MALİYETİN ALTINDA
- TMO Depolarını Kurarak Piyasaya Girmeli ve Alım Ya..
- Fındık Fiyatları Yükselişe Devam Ediyor
- Hükümet harekete geçti: Gübreden sonra tüp!
- Çiftçiye Kredi Muslukları Sonuna Kadar Açılacak
- Bursa'da Zaman
- Öğretmenlerin 2017 Yılı Sınav Görevi Ücretleri
- Kar geri geliyor
- Yarıyıl tatili başlıyor
- Kıtalararası yaya yolu için çalışmalar başladı
- Cumhurbaşkanı Fındık Konusunda Bilgilendirilmemiş
- Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Fındık’la İlgili Sözleri ..
- Müfredatın paydaşların görüşüne açılmış olması öne..
- Nöbet ücreti, 2017'de, 3 saat üzerinden verilecek
Yorumlanan Haberler
KEKEZHOCA67
16.11.2012 - 14:01
DİNÇER İçini Öğretmenlere Döktüatilla kaya
04.09.2012 - 15:22
Alan Değişikliğinde Çerçeve Geniş Tutulmalıdı..zırterenköy
15.08.2012 - 09:11
Mutsuz Eden Meslekler Hangisi?kekez hoca 67
10.08.2012 - 15:23
Üniversiteye Giriş Sistemi Değişiyorkekez hoca 67
07.08.2012 - 08:32
Dinçer: Yeni Sistemle Öğrenciler Dershaneye G..